Van onze advocaat kindsdeel. Onze advocaten hebben jarenlang ervaring met het opeisen van een kindsdeel. Zij kunnen voor u het maximale kindsdeel behalen. Uiteraard staan zij ook klanten bij die juist willen dat het kindsdeel laag blijft. Hier een aantal tips van onze advocaat kindsdeel:

1. Zorg dat u zelf zoveel mogelijk stukken op vraagt als u uw kindsdeel wilt opeisen. U kunt stukken opvragen bij de langstlevende, de executeur of de andere erfgenamen, maar als zij niets geven, dan kunt u zelf ook stukken opvragen bijvoorbeeld bij de belastingdienst of een notaris die ooit een verdelingsakte heeft opgesteld. Als u recht heeft op een kindsdeel, dan bent u erfgenaam en bent u (mede) eigenaar geworden van deze stukken, dus ze moeten aan u worden verstrekt.

2. Kijk of u zelf een boedelbeschrijving kunt maken. Het is vaak onduidelijk welke zaken tot de boedel behoorden, zeker als de eerste ouder lang geleden is overleden. U kunt soms aan de hand van de aangifte erfbelasting zelf een boedelbeschrijving opmaken, voor het geval de wederpartij dat niet wil. Het zal tijd kunnen schelen in een procedure. Onze advocaat kindsdeel kan u hierbij helpen.

3. Kijk of u zelf de waarde kunt (laten) bepalen. Veel discussie bij een kindsdeel gaat over de waarde van de zaken van de erfenis, vooral over de woning. U kunt veel tijd besparen door te zorgen voor een taxatie.

Bel onze advocaat kindsdeel als u vragen heeft: 020-3980150 of kijk op de algemene pagina over kindsdeel.