mr. Paul Veerman

Specialisatie: ondernemingsrecht, insolventierecht en huurrecht

mr. Toon Kool

Specialisatie: erfrecht, ondernemingsrecht, appartementsrecht

Melisse Mers

Specialisatie: erfrecht en contractenrecht

mr. Lex Loerakker

Specialisatie: erfrecht en contractenrecht

Recente blog artikelen

Erfrecht. Onrechtmatige daad. Informatieverstrekking door familieleden over crematie. Opzettelijke verzwijging? Immateriële schadevergoeding. Causaal verband. Toetsing.

8 april 2024|Reacties uitgeschakeld voor Erfrecht. Onrechtmatige daad. Informatieverstrekking door familieleden over crematie. Opzettelijke verzwijging? Immateriële schadevergoeding. Causaal verband. Toetsing.

De Rechtbank Rotterdam heeft onlangs uitspraak gedaan over de vraag of een opzettelijke verzwijging door familieleden tegenover een ander [...]

Erfrecht. Vereffening. Afwikkeling van een complexe nalatenschap. Gronden voor de benoeming van een vereffenaar. Verstoorde familieverhoudingen. Toetsingsmaatstaf.

3 april 2024|Reacties uitgeschakeld voor Erfrecht. Vereffening. Afwikkeling van een complexe nalatenschap. Gronden voor de benoeming van een vereffenaar. Verstoorde familieverhoudingen. Toetsingsmaatstaf.

De Rechtbank Zeeland-West-Brabant heeft onlangs uitspraak gedaan over de gronden voor de benoeming van een vereffenaar. De broer en [...]

Erfrecht. Vereffening. Privatieve bevoegdheid van de vereffenaar. Is de vordering op de nalatenschap uit geldlening verjaard? Gedwongen schuldtoerekening.

25 maart 2024|Reacties uitgeschakeld voor Erfrecht. Vereffening. Privatieve bevoegdheid van de vereffenaar. Is de vordering op de nalatenschap uit geldlening verjaard? Gedwongen schuldtoerekening.

De Rechtbank Midden-Nederland heeft onlangs uitspraak gedaan over de vraag of een vordering op de nalatenschap uit een geldlening [...]

Erfrecht. Gift. Schenking. Wat is het verschil tussen gift en schenking? Wanneer is sprake van een gift? Economische eigendom. Titel. Vermogensverschuiving. Bevoordelingsbedoeling.

19 maart 2024|Reacties uitgeschakeld voor Erfrecht. Gift. Schenking. Wat is het verschil tussen gift en schenking? Wanneer is sprake van een gift? Economische eigendom. Titel. Vermogensverschuiving. Bevoordelingsbedoeling.

Het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden heeft onlangs uitspraak gedaan over het verschil tussen een gift en een schenking. De erflaatster is [...]