Is één van uw ouders overleden? Dit is vaak een zware periode van rouw, waardoor u er vaak niet altijd op zit te wachten om nog allemaal dingen te gaan regelen voor een erfenis. Wij snappen dat maar al te goed en staan daarom graag voor u klaar wanneer u het kindsdeel van de erfenis wilt opeisen. 

Wanneer u recht hebt op het kindsdeel, maar een langstlevende (stief)ouder is het er niet mee eens? Of u bent juist de ouder en vindt dat het kind teveel eist? Bij Brenner hebben we dagelijks te maken met deze geschillen en helpen u graag met het vinden van een oplossing. Neem gerust contact op over uw situatie en wij denken graag met u mee. 

Wat is een kindsdeel erfenis? 

Het kindsdeel is het niet opeisbare erfdeel waar een kind recht op heeft nadat de eerste ouder is overleden. Wanneer een persoon of ouder overlijdt zal de erfenis worden verdeeld onder de erfgenamen. Bent u bijvoorbeeld met drie broers, dan zal de erfenis door drie worden verdeeld. Dit is dan het kindsdeel van de erfenis. Als u meer uitleg wilt over wat het kindsdeel precies is en wat het voor jou betekent, kunt u gerust onze advocaat kindsdeel bellen. 

erfenis executeur

Hoe kunt u het kindsdeel van de erfenis opeisen? 

U kunt het kindsdeel van een erfenis opeisen wanneer de langstlevende ouder overlijdt of als er een faillissement is van de langstlevende ouder.  Het is ook mogelijk dat in het testament is vastgelegd dat het kindsdeel eerder opeisbaar is. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat wanneer de langstlevende ouder gaat hertrouwen het kindsdeel al vrij komt. 

Wanneer er sprake is van een testament raden we aan om contact op te nemen met een gespecialiseerde advocaat. Hij/zij zal er alles aan doen om te kijken of het mogelijk is om uw kindsdeel op te eisen. 

Brenner advocaten staat voor u klaar

Wanneer u het niet eens bent met de hoogte van het kindsdeel of over wanneer u het kindsdeel krijgt, staan we graag voor u klaar. Wij van Brenner advocaten zijn gespecialiseerde erfrechtadvocaten. Wij kunnen u helpen een zo hoog mogelijk kindsdeel in een erfenis op te eisen of dit juist te voorkomen. Als er een erfenis is met een kindsdeel en u wilt een advocaat vragen stellen, neemt u dan gerust contact met hen op of bel: 020-3980150.