Is recent iemand in uw familie overleden en bent u van mening dat u een kindsdeel moet krijgen maar wilt de langstlevende ouder dat niet geven? Of vindt u dat uw kind een te hoog kindsdeel vordert? Of bent u het niet eens met de hoogte van het kindsdeel? Een van onze advocaten erfrecht kunnen u dan helpen. 

Het kindsdeel is een deel van het nalatenschap dat volgens de wet naar het kind gaat als een van de ouder overlijdt en er geen testament is opgesteld. Als de andere ouder nog leeft ontvangt diegene de hele erfenis. Mocht er binnen uw familie een meningsverschil zijn omtrent het kindsdeel, dan staan we graag voor u klaar. Brenner Advocaten behandeld jaarlijks meerdere zaken over erfenis kindsdeel. Bel ons gerust via 020-3980150 of stuur een mail naar erfrecht@brenneradvocaten.nl. Wij staan voor u klaar. 

Wat is het erfenis kindsdeel?

Met het kindsdeel wordt meestal het niet opeisbare erfdeel waar een kind recht op heeft na het overlijden van een ouder bedoeld. Ofwel het erfdeel bij de eerst overleden ouder. De wet bepaald dat het kindsdeel opeisbaar is als de langstlevende ouder overlijdt of als er een faillissement is van de langstlevende. Het testament kan wel aanknopingspunten bieden voor het eerder opeisen van dit kindsdeel. In veel gevallen is het onduidelijk hoe hoog het kindsdeel is. Maar dit is vaak afhankelijk van de hoogte van de erfenis. 

erfenis kindsdeel

Het kindsdeel opeisen? 

Het kindsdeel van de erfenis is pas opeisbaar op het moment dat beide ouders overleden zijn. Dit geldt ook als bijvoorbeeld uw biologische ouder is overleden maar uw stiefouder nog leeft. In dat geval kunt u nog geen beroep doen op de erfenis. Id is wettelijk vastgesteld om de partners te beschermen. Er zijn uiteraard wel uitzonderingen waardoor u eerder de erfenis kunt opeisen. U kunt met behulp van een advocaat uw kindsdeel onder bewind stellen. Wilt u daar meer over weten of bent u benieuwd of dit voor u mogelijk is? Wij staan graag voor u klaar.

Brenner Advocaten staat voor u klaar

Heeft u problemen bij het verdelen van de erfenis of wilt u meer informatie over wat wij voor u kunnen betekenen? Dan staan we graag voor u klaar. Bij Brenner advocaten zijn we gespecialiseerd in erfrecht kindsdeel en gaan we meteen voor u aan de slag. Contact ons vrijblijvend voor meer informatie of bel naar 020-3980150.