Een erfenis executeur regelt de erfenis namens de erfgenamen. Hij zorgt ervoor dat de erfenis samen wordt verdeeld. In de wet staat vast gesteld welke taken de executeur heeft. Hij zorgt onder andere voor de erfenis zoals het opzeggen van de huur etc. De overledene kan in het testament deze taken aan laten passen. 

Wilt u meer weten over wat een executeur mag en waar u rekening mee moet houden? Wij vertellen u er alles over. We beschikken bij Brenner Advocaten daarnaast over ervaren advocaten die veel zaken afwikkelen waarin executeurs bij betrokken zijn. Lees voor meer informatie verder of contact onze advocaat executeur via 020-3980150 of mail naar erfrecht@brenneradvocaten.nl

Wat doet een executeur?

Een executeur wordt in het testament aangewezen om de erfenis van de erflater af te wikkelen. Een belangrijke taak is het voldoen van de schulden zoals het betalen van huur, achterstallige inkomstenbelasting en erfbelasting. Soms moet hiervoor het huis worden verkocht, ook dit is de taak van de executeur. Er kan dan een boedelbeschrijving worden gemaakt, waar alle bezittingen en schulden in staan. Onze advocaat erfenis executeur helpt veel executeurs bij het opstellen hiervan. 

erfenis executeur

In veel gevallen is een executeur ook afwikkelingsbewindvoerder en mag ook de erfenis verdelen. Wanneer u de taak als executeur heeft gekregen bent u niet verplicht deze te aanvaarden. Denk ik vooraf goed over na, want het brengt een hoop risico’s met zich mee. Onze advocaat executeur adviseert u hier graag over.

Waar kan onze erfenis executeur advocaat u mee helpen?

Bij Brenner advocaten krijgen we veel te maken met zaken waar een executeur bij betrokken is. Wij staan zowel executeurs bij als de tegenpartij bij het regelen van nalatenschappen en oplossen van problemen. Onze advocaat erfenis executeur is onder andere gespecialiseerd in het adviseren, helpen bij het opstellen van een boedelbeschrijving en helpen van het ontslaan van een executeur. Wanneer er gewichtige redenen zijn kan een executeur worden ontslagen. 

Contact ons vrijblijvend

Wilt u meer weten over erfenis executeur of over wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Onze advocaat executeur staat voor u klaar en helpt u graag. U kunt ons bereiken via 020-3980150, erfrecht@brenneradvocaten.nl of het contactformulier