Een conflict met uw familie over de verdeling van een erfenis is altijd vervelend. Bij Brenner Advocaten begrijpen wij dat. Onze gespecialiseerde erfrecht advocaten helpen u om zo snel mogelijk tot een oplossing te komen. Het opeisen van uw erfdeel wordt daardoor een stuk gemakkelijker. Wat uw situatie ook is, wij staan voor u klaar. Lees meer over het opeisen van uw erfdeel en onze werkwijze of neem direct contact met ons op. 

Uw erfdeel opeisen

Bij een nalatenschap komen twee fases kijken. Als eerste de afwikkeling, ook wel vereffening genoemd. Dat betekent dat eerst alle schulden en overige zaken afbetaald moeten worden. Pas als dat voltooid is komt de verdeling van de erfenis. Het opeisen van uw erfdeel kan hier pas beginnen. 

Bij het verdelen van de nalatenschap wordt eerst bekeken of er een testament is. Mogelijk beschrijft het testament een verdeling van de erfenis. Is dat niet het geval, dan wordt bekeken of de wettelijke verdeling van toepassing is. Als u er zelf niet uit komt met uw familie staan onze gespecialiseerde advocaten klaar om u te helpen. 

Als u een erfdeel wil opeisen begint dat met een dagvaarding. U beschrijft als eiser waarom u een bepaalde verdeling wil. Dit leggen we voor aan de rechtbank. Hierop volgt een conclusie van antwoord van de gedaagde(n). De gedaagde mag ook beargumenteren welke verdeling hij wil. Daarna volgt een zitting waarbij beide partijen hun standpunten mondeling mogen verdedigen. Tijdens de zitting volgt vaak een oplossing. Lukt dat niet, dan bepaalt de rechtbank de verdeling in een vonnis. 

Brenner advocaten staat voor u klaar

Het verdelen van een nalatenschap kan erg gecompliceerd zijn. Onze advocaat verdeling erfenissen staat daarom graag voor u klaar. Door de professionele begeleiding van onze advocaten komt u tot het beste resultaat. Soms kan de erfenis buiten de rechtbank om verdeeld worden. Onze advocaat zorgt ervoor dat u het maximale erfdeel kan opeisen. 

Bent u benieuwd wat u in uw situatie het beste zou kunnen doen? Neem gerust contact op via erfrecht@brenneradvocaten.nl of 020-3980150. Wilt u liever direct opdracht geven om uw zaak te behandelen? Wij nemen uw dossier dan uitgebreid door en geven advies. Onze gespecialiseerde advocaten staan voor u klaar in het hele proces.