Dave E. Liqui Lung studeerde Nederlands recht aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Na zijn studie is hij sedert 2004 als advocaat ingeschreven geweest op het tableau van het Gemeenschappelijk Hof van Justitie van Aruba, Curaçao, Sint Maarten en van Bonaire, Sint Eustatius en Saba. Dave heeft zijn kennis en vaardigheden opgedaan bij VanEps Kunneman VanDoorne op Curaçao, een van de meest toonaangevende advocatenkantoren van de Caribische delen van het Koninkrijk der Nederlanden. Vervolgens was hij sedert 2012 medeoprichter van De Winter Liqui-Lung Advocaten op Curaçao, totdat hij in 2019 naar Amsterdam verhuisde.

Hij is een veelzijdige en ervaren advocaat met aantoonbare ervaring in de internationale juridische dienstverlening. Hij heeft zowel in de proces- als adviespraktijk overheden, (internationaal opererende) bedrijven en particulieren bijgestaan in een breed scala aan juridische zaken op het gebied van het ondernemings-, contracten- en procesrecht. Dave is in staat om de belangen van zijn cliënten in verschillende sectoren te begrijpen en te behartigen, waarbij hij zich richt op hun zakelijke doelstellingen en strategieën. Hij staat bekend om zijn uitstekende communicatieve vaardigheden en het vermogen om goed samen te werken met cliënten en andere adviseurs.

Daarnaast heeft hij ervaring als lid van de raad van commissarissen bij verschillende onder toezicht van de toezichthouder staande (financiële) instellingen en heeft hij dus tevens aantoonbare ervaring op het gebied van corporate governance en boardroom dynamics. Met zijn scherpe juridische kennis en zakelijk inzicht, is Dave in staat om praktische oplossingen te bieden voor complexe juridische vraagstukken.

Eind 2019 heeft Dave de Leergang Sport en Recht gevolgd aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. In 2022 heeft hij zich als stagiaire-ondernemer aangesloten bij het advocatenkantoor Brenner Advocaten te Amsterdam. Dave is ambitieus, professioneel, zakelijk, proactief, pragmatisch, inclusief en hij vindt integriteit en handelen in overeenstemming met de (lokale) wetten erg belangrijk bij internationaal zakendoen.

Met zijn jarenlange ervaring en bewezen trackrecord in de advocatuur op Curaçao, kan Dave ondernemers vanuit Amsterdam juridisch assisteren inzake het aangaan van zakelijke transacties op de eilanden van het Koninkrijk der Nederlanden. Met zijn kennis van de lokale wet- en regelgeving en zijn uitgebreide netwerk van contacten op Curaçao en de overige Nederlandse Caribische eilanden, kan hij ondernemers helpen bij het navigeren door het complexe zakelijke landschappen op de eilanden.

Cliënten waarderen Dave om zijn persoonlijke benadering, betrokkenheid en toewijding bij het behalen van het beste resultaat voor zijn cliënten. 

Hij spreekt vloeiend Nederlands, Engels, Spaans en Papiaments.

E-mail: liquilung@brenneradvocaten.nl

M: +31 (0)6 3379 8690

www.linkedin.com/in/daveliquilung